lørdag 18. februar 2012

Bibimbap - 비빔밥 - ris og grønnsaker

Veldig enkelt, godt, billig og ikke minst, sunt. Hva mer kan man ønske av en middag?

Ingredienser ( til en posjon):
Ris
1 Egg
koreansk saus ( man får kjøpt dette på asiatiske matbutikker, men hvis du ikke har det kan du bruke andre typer litt sterke sauser, eller droppe det helt om du vil. Soyasaus går også bra!)
Grønnsaker: 1/2 Gulerot
                    1/3 agurk
                    1/2 boks bønnespirer ( ferske er enda bedre)
                    Litt sopp ( jeg liker ikke sopp, så jeg dropper det)
                    andre grønnsaker du liker ( paprika for eksempel er veldig godt, og sjøgress!!)




Fremgangsmåte:
Kok ris (ca en posjon, og lager du for mye er stekt ris en fin middag å bruke restene til!) 

kutt grønnsakene i strimler og strø på med salt. La de ligge i noen få minutter. Kok opp vann til bønnespirene. La de koke i ca 5 minutter. Du kan enten spise bønnespirene sånn som de er nå, eller steke de raskt med litt soyasaus. Stek resten av grønnsakene, men pass på så du holder grønnsakene avskilt. De skal ikke stekes lenge, toppen 5 minutter.
fyll en bolle eller dyp askjet 3/4 full med ris. Legg grønnsakene på toppen av risen. Stek et egg ( stek det sånn du liker egg, enten gjennomstekt eller med myk plomme) legg egget på toppen. Hvis du vil ha kjøtt i bib
imbapen steker du litt kjøtt til og legger det ved siden av egget, eventuelt kan du erstatte egget med kjøtt. Storfekjøtt er det vanligste.
Server med koreanske sauser til.

I bibimbap er det meninga at man skal røre rundt før man spiser, og retten spises med skje!

håper det smaker!

Bibimbap kan serveres på glass for å få det til å se litt finere ut. Det er også enkelt å ta med til lunsj neste dag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar