søndag 28. oktober 2012

Pai med bacon

Vi har tidligere lagt ut orginaloppskriften, Pai med skinke. den kan dere finne her:
http://matforen.blogspot.de/2012/04/pai.html

Men for å få litt variasjon, så prøvde jeg med på pai med bacon istedenfor:

Bunn:
150g smør
200g hvetemel
2ss vann
Bland smør, hvetemel og vann sammen. La deigen hvile minst en halv time. Trykk paien ut i ei paiform, både bunn og på kantene. Bruk en gaffel for å lage ”luftehull” i bunne av paien når du har trykt den ut. Stek bunne i ca 10 min på 200 grader.

Fyll:
1 1/2 pakke bacon
1 Hvitløksbåt
2/3 squash
½ purre
1 paprika
1 løk
Salt
Pepper
4 Egg
2 dl Melk
Ost (jeg brukte mozerella, men norwegia smaker nok bedre)

Del bacon i biter og stek det sammen med finhakket hvitløk. Del resten av grønnsakene opp i biter og stek det litt i panna sammen med den nesten ferdigstekte baconen. Bland salt, pepper, egg og melk sammen. Ha grønnsakene og baconen i paiformen ( pass på så du får fordelt bacon utover) og hell over egg og melkeblandingen. Strø ost på toppen
Stekes 200 °C i 40-45 min hvis du har litt tykk paiform. 30 minutter holder med en tynnere paiform. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar