lørdag 25. januar 2014

Hverdagspai

Vi har tidligere lagt ut paioppskrift (Pai, Baconpai), men pai er så godt at det går ann å spise til hverdager også. Da er kanskje denne litt sunnere versjonen et smartere valg!

Paibunn:
Grovt mel
cottage cheese
Smør

Fyll:
4 egg
1 dl melk
Grønnsaker - for eksempel spinat, chili, paprika, squash og/eller løk
Skinke
Ost

Bland mel, en liten spiseskje smør og ca fire spiseskjeer cottage cheese. Mengden kommer ann på hvor stor form du har. Kna dette sammen til en fast deig og la den stå kjølig ca en halvtime.
Press deretter paibunnen ut i formen, stikk hull på den med en gaffel og stek den på ca 180 grader i 15 minutter.
Stek grønnsaker og skinka i mens. Bland egg, melk og krydder i en bolle. Ha grønnsakene i formen, hell eggeblandingen over. Strø ost på toppen - jeg annbefaler Mozzerella ost. Stek i 20-30 minutter på ca 180 grader.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar